Județul Olt, sub cod galben de vânt timp de două zile

Reprezentanții Administrației Naționale de Mteorologie au emis miercuri două avertizări cod galben, una dintre ele, de intensificări locale ale vântului, fiind valabile pentru regiunile Transilvania și Oltenia.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul a două zile, respectiv miercuri, 1 februarie, și joi, 2 februarie, local și temporar, în Transilvania și Oltenia (regiune din care face parte și județul Olt n.r.) vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Din 1 februarie, ora 10:00, și până vineri, 3 februarie, ora 10:00, va fi cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte.

„În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1.700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, transmite ANM.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<