10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Asociaţia Aeroporturilor: Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România în 2022

- Advertisement -

Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat anul trecut aeroporturile din România, iar în 2023 s-ar putea înregistra un număr mai mare decât cel din 2019, au afirmat specialişti în domeniu, prezenţi la o şedinţă de lucru organizată la Braşov.

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit miercuri într-o şedinţă de lucru organizată la Aeroportul Braşov. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, ai companiilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul aviaţiei civile şi ai instituţiilor de stat cu atribuţii în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile), potrivit unui comunicat al Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR).

Pe agenda întâlnirii s-au regăsit subiecte ca: implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbţia de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare şi colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării reţelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaţionale, de siguranţă şi de securitate din domeniul aviaţiei.

Conform sursei citate, cei prezenţi la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, şi au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă şi mişcări aeronave ce se aşteaptă a fi înregistrat în anul 2023.

„Ne aşteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în acelaşi timp suntem conştienţi că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia şi Ucraina la creşterea preţului la energie, creşterea tarifelor biletelor de avion sau competiţia crescută între aeroporturi”, a afirmat David Ciceo, preşedintele AAR.

Înainte de începerea discuţiilor, participanţii la întâlnire au efectuat o vizită în Aeroportul Internaţional Braşov, care va deveni operaţional la data de 15 iunie 2023 (în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituţiile abilitate va fi respectat).

„Ne onorează faptul că în acest an găzduim, chiar la sediul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, prima zi a şedinţei directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociaţiei Aeroporturilor din România. Astfel, putem spune că cel mai nou şi mai modern aeroport din România – dacă luăm în calcul tehnologia de dirijare a traficului prin intermediul turnului remote pe care o implementăm în premieră naţională, îşi face oficial ‘intrarea’ în rândul aeroporturilor din ţara noastră, cu atât mai mult cu cât suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte funcţionalizarea obiectivului nostru”, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) a fost înfiinţată în anul 1999 şi reuneşte în prezent 22 de membri, printre care 16 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar. AAR are o contribuţie importantă în dezvoltarea aviaţiei civile din România prin colaborarea permanentă pe care o are cu instituţiile internaţionale şi naţionale din domeniu.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți