Două gospodării din Giuvărăști au luat foc de la un scurtcircuit electric

Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecută, într-o gospodărie din comuna Giuvărăști și s-a propagat la casa vecină, pentru stingerea acestuia intervenind echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt și ISU Teleorman, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție. În sprijinul militarilor au acționat și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști. Totul a luat foc, se pare, de la un scurtcircuit electric, iar pagubele materiale au fost însemnate. 

La sosirea primelor echipaje, ardeau acoperișurile de la cele două locuințe, mai multe anexe gospodărești, furaje și folie de polietilenă.

Mai bine de trei ore a durat intervențoa salvatorilor.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore. În urma incendiului au ars acoperișul locuințelor și anexelor, pe aproximativ 300 de metri pătrați, 100 de baloți de lucernă și folie de polietilenă. De asemenea, au fost deteriorate tavanele locuințelor și anexelor gospodărești”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiului, aceasta fiind un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești, pompierii olteni au ținut să reamintească oltenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<