15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Finanțare prin PNRR pentru alte cinci investiții ce vor fi realizate în județ

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțează încă 167 de noi investiții, prin Planul Național de Redresare și Rezileiență, în aproape 128 de localități din România. Proiectele au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C 5 – Valul Renovării și C 10 – Fondul Local din PNRR. Cinci dintre acestea vor fi implementate și în județul Olt, una fiind în municipiul Caracal, care are și cea mai mare valoare.

Investiția din localitatea Caracal vizează „Creșterea eficienței energetice moderate la Școala Gimnazială «Gheorghe Magheru»” (FOTO n.r). Valoarea proiectului se ridică la peste 7,2 milioane de lei și va fi realizat pe C 5 – Valul Renovării.

Celalte patru proiecte vor fi realizate în Olt pe componenta C 10 – Planul Local din PNRR, iar acestea sunt „Creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială „Aviator Alexandru Șerbănescu” din comuna Colonești – 2.964.154,58 lei, „Renovarea energetică moderată Casă Oaspeți” Curtișoara – 1.216.592,14 lei, „Reabilitarea moderată a clădirii sediului Primăriei” în comuna Seaca – 871.203,69 lei și „Eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Strejeștii de Jos” Strejești – 1.719.209,66 lei.

Toate cele 167 de proiecte depuse prin PNRR, pentru care Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a aprobat finanțarea au fost depuse de 128 de autorități locale, iar investițiile vizează reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale, reabilitarea și eficientizarea energetică a unor unități medicale, de învățământ, instituții culturale, clădiri administrative, precum și dezvoltarea infrastructurii pentru transport verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți