11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 400 de locuri de muncă disponibile în Olt. Cele mai multe în metalurgie, construcţii şi confecţii

- Advertisement -

Peste 420 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, în judeţul Olt, cele mai multe la firme din sectorul construcţiilor, industriei metalurgice şi unităţilor de confecţii textile, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache.

Aproximativ un sfert din locurile de muncă vacante, 110 posturi, sunt în domeniul construcţiilor, la o firmă din municipiul Caracal care angajează dulgheri, zidari, zugravi, şi muncitori necalificaţi la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii.

Alte zeci de locuri de muncă sunt în municipiul Slatina, la fabrici de pe platforma industrială, 55 dintre posturi fiind la o companie ce produce piese turnate din aliaje de aluminiu şi angajează electricieni, dulgheri, strungari etc.

Companiile de pe platforma industrială Slatina angajează şi şapte ingineri, a menţionat Elena Iordache.

„Sunt multe oferte pentru angajări în construcţii şi la unităţi industriale, majoritatea pentru persoane cu studii medii sau cu şcoli profesionale, dar sunt în ofertă şi posturi pentru persoane cu studii superioare, pentru ingineri. Totodată, sunt vacante peste 60 de posturi în industria confecţiilor textile precum şi mai multe posturi de vânzător, lucrător comercial”, a punctat reprezentantul AJOFM Olt.

Unităţile de confecţii textile din judeţ au revenit cu oferte de zeci de locuri de muncă, peste 65 de posturi, după ce în ultimii trei ani activitatea din acest domeniu s-a diminuat şi au avut loc disponibilizări, în contextul reducerii unor contracte şi al volumului comenzilor externe, având în vedere că multe dintre fabricile de confecţii textile din Olt lucrau în sistem lohn.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți