5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Ambarcațiune pentru pasageri destinată plimbărilor pe Dunăre, achiziționată printr-un proiect derulat de Primăria Corabia

- Advertisement -

„Corabia pe Dunăre” este proiectul prin care Primăria Corabia își propune să îmbunătățească mijloacele și condițiile oferite locuitorilor și turiștilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităților turistice, prin crearea posibilității de a explora zona navigabilă a Dunării. Prin acesta, autoritățile corăbiene vor să achiziționeze o ambarcațiune pentru pasageri cu ajutorul căreia să fie efectuate plimbări pe Fluviul Dunărea.

„Prin proiect ne propunem să achiziționăm o ambarcațiune care să permită plimbări pe Dunăre, să asigure un acces mai bun la patrimoniul natural și cultural al zonei orașului Corabia și din zona pescărească, acesta contribuind și la sprijinirea turismului durabil. Plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activități de turism deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale și peisaje deosebite”, a declarat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia.

Lansarea achiziției de construire a ambarcațiunii va fi în viitorul apropiat, proiectul pe fonduri europene, derulat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, urmând a fi implementat în cinci luni de la semnarea contractului.

„Azi, Corabia. În zilele următoare va fi lansată achiziția construirii ambarcațiunii pentru pasageri finanțată cu fonduri europene prin POPAM. Perioada de execuție este de 5 luni de la semnarea contractului”, spune Daniel Albu, administrator public al orașului Corabia.

Pentru a vedea cum arată o astfel de ambarcațiune destinată plimbărilor pe Dunăre, Iulică Oane, primarul localității Corabia, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Corabia, au efectuat joi o vizită la Zimnicea (FOTO).

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 1,5 milioane lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți