13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Negreni – Scornicești. Șoferi prinși cu peste 100 km/h pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de 50 km/h

- Advertisement -

Doi conducători auto, ambii din Craiova, au fost suprinși de aparatele radar ale poliţiştilor rutieri cu viteză excesivă pe un sector de drum unde limita legală de viteză este de 50 de kilometri pe oră (km/h). Ambii au fost amendați și au rămas fără permis pentru trei luni, după ce au fost depistați conducând cu peste 100 km/h.

Infracțiunile au fost constatate în timpul acțiunii desfășurate de oamenii legii pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și impunerea respectării regimului legal de viteză.

În cadrul activităților, în jurul orei 09:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au prins pe Drumul Național 65 – European 574, în satul Negreni al orașului Scornicești, un autoturism ce circula cu viteza de 106 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

Mașina a fost oprită, iar la volanul acesteia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

Craioveanul a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

De asemenea, în jurul orei 09:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe același tronson de drum, tot la Negreni, un autoturism ce circula cu viteza de 108 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

Tot un craiovean se afla la volanul mașinii.

„Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. Bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Acțiunea se desfășoară pe drumurile publice din județul Olt atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe tot parcursul zilei.

Polițiștii le-au explicat tuturor șoferilor că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, expunându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți