8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 2.500 de locuri disponibile în inistituțiile militare de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale

- Advertisement -

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară în această perioadă, prin Biroul Informare Recrutare al Centrului Militar Județean Olt, activități de recrutare a tinerilor din județ, băieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ. Pentru anul de învăţământ 2023 – 2024, MApN vine în întâmpinarea tinerilor olteni, din municipiul Slatina, dar și din judeţul Olt, cu o ofertă educaţională generoasă, care cuprinde aproape 2.500 de locuri, respectiv 2.472, disponibile în liceele militare, școlile postliceale militare de formare a maiștrilor și a subofițerilor, precum și în învățământul superior militar. 

816 locuri sunt pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din cinci colegii naţionale militare: Colegiul „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 168 locuri; Colegiul „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba – 168 locuri; Colegiul „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava – 168 locuri; Colegiul „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj – 168 locuri; Colegiul „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța, judeţul Constanța – 144 locuri.

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.

Alte 444 locuri sunt la învăţământul postliceal militar de formare a maiștrilor și este alcătuit din cinci şcoli militare, și anume Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 86 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, județul Buzău – 91 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”, Mangalia – 129 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu – 97 locuri; Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică ,, Gheorghe Lazăr” – 41 locuri.

Oltenii care au diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an sunt cei ce se pot înscriese pe acestea.

Totodată, mai sunt 1.013 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din patru şcoli militare, acestea fiind Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 614 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, județul Buzău – 95 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu – 178 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică ,, Gheorghe Lazăr” – 126 locuri.

Sunt acceptate dosarele de înscriere ale candidaţilor cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an.

Ultimele 199 locuri sunt pentru învățământul superior militar, alcătuit din opt instituții militare: Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București – șase locuri; Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 30 locuri; Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov – 23 locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanța – 13 locuri; Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București – 47 locuri; Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, București – cinci locuri; Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București – 55 locuri; Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, Târgu Mureș – 20 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

„Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia; definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ; efectuarea unui examen medical la Spitalul Militar Craiova. Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, au transmis reprezentanții centrului printr-un comunicat de presă.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul BIR al CMJ, situat în Slatina, strada Drăgănești, nr. 29, în zilele luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08:30 și 16:30, marţi între orele 10:30 – 18:30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele biroului 0249.412.031 sau ofițerului de serviciu pe unitate 0249.431.255 și 0249.437.173.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe Internet, pe site–ul oficial al MApN, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți