11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu: „România s-a mobilizat necondiționat și prompt pentru a sprijini poporul turc”

- Advertisement -

Turcia a fost zguduită în noaptea de duminică spre luni de un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, iar luni la prânz de un alt seism de 7,5 grade pe scara Richter, în urma celor două dezastre naturale rezultând mii de morți și răniți în Turcia și în Siria, o a alță țară serios afectată de cutremure, dar și mii de clădiri care s-au făcut una cu pământul. De aceea, nu puține țări au decis să vină în sprijinul celor serios afectați de aceste cataclisme. Printre ele este și România, despre care senatorul liberal oltean Liviu Voiculescu spune că „s-a mobilizat necondiționat și prompt pentru a sprijini poporul turc”.

„În spiritul angajamentelor internaționale, al parteneriatului cu statele care se confruntă cu situații majore de urgență, dar și în spiritul umanității și solidarității, România s-a mobilizat necondiționat și prompt pentru a sprijini poporul turc după ce un seism puternic a zguduit noaptea trecută Turcia și Siria. Premierul României, Nicolae Ciucă, a convocat astăzi (luni, 6 februarie n.r.) Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a stabili primele măsuri pe care țara noastră le va întreprinde în sprijinul Turciei afectate de dezastru. Astfel, trei aeronave, câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente de salvare și ajutor au plecat deja spre Turcia. Misiunea aeronavelor este de a transporta materiale şi echipe de salvare RO-USAR formate din personal specializat de intervenţie, medici și asistenți”, a spus senatorul PNL de Olt.

Și câțiva români s-au aflat în zonele afectate de cutremure și, din fericire, niciunul nu a fost rănit. Aceștia urmează să ajungă înapoi în țară, în siguranță.

„În același timp, aeronavele care transportă echipele de salvatori români către Turcia vor readuce în țară românii aflați în zonele calamitate”, a subliniat parlamentarul Liviu Voiculescu.

Președintele PNL Olt a spus că trebuie să ne rugăm pentru binele celor afectați de seisemele din Turcia.

„O relație strânsă cu Dumnezeu este, de multe ori, singurul toiag de sprijin atunci când viața te pune în genunchi. Iar rugăciunile în care îi cerem lui Dumnezeu nu să facă un miracol, ci să ne dea putere să ne ducem crucea, ne pot fi de ajutor în orice situaţie. Viața a lovit crunt acum milioane de oameni din Turcia și Siria. Oameni neajutorați și neputincioși în fața unui dezastru natural, mulți dintre ei rămași fără case, fără familii, fără prieteni ori fără licărul de viață din trupuri. E un moment greu pentru cele două state lovite de cutremurul din noaptea trecută. Un moment care nu poate fi depășit decât prin rugăciune, empatie, bunătate, alinare și sprijin. Un moment în care, dincolo de hotare, limbaj ori etnie, credința și solidaritatea între oameni pot alina rănile lăsate de o astfel de traumă.
Curaj, oameni buni! Plângeți-vă morții, adunați-vă cărămizile unei vieți ruinate, dar nu uitați să mergeți mai departe! Curaj și voință vă trimitem noi prin gândurile noastre bune”, a mai adăugat senatorul liberal Voiculescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți