18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Misiune de sprijin în Turcia – echipa RO-USAR este în Hatay

- Advertisement -

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, a informat marţi dimineaţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceasta este prima zonă pe care autorităţile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă – AFAD, cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operaţii, concomitent pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, marţi dimineaţa, înainte de a începe deplasarea către locaţia bazei de operaţii stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri cu doi câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaştere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidenţială afectată de cutremur.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor venite în sprijin.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți