25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tineri din comuna Fărcașele, arestați pentru tâlhărie calificată după mai multe descinderi. Au furat televizoare și alcool din casa unui bărbat din Dobrosloveni

- Advertisement -

Doi tineri, ambii din comuna Fărcașele, au fost reținuți sâmbătă, 11 februarie, de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar duminică aveau să fie arestați preventiv de magistrații Judecătoriei Caracal și încarcerați în Arestul Poliției Olt. Oltenii sunt acuzați de comiterea unui furt dintr-o casă din comuna Dobrosloveni, într-o noapte de la începutul lunii februarie, și nu au fost singurii implicați, un al treilea tânăr, care este din Dobrosloveni, fiind de negăsit deocamdată. Cei trei au furtat mai multe televizoare și alcool, bunuri care au fost găsite de oamenii legii în urma efectuării unor descinderi atât în Dobrosloveni, cât și în Fărcașele.

Fapta, care inițial a fost de furt calificat, s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 februarie.

„În fapt, la data de 3 februarie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Dobrosloveni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință în noaptea de 2 spre 3 februarie. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat trei tineri bănuiți de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Dobrosloveni, și doi tineri, în vârstă de 18 și 22 de ani, ambii din comuna Fărcașele”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pentru documentarea activității infracționale, sâmbătă, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus au efectuat șase percheziții domiciliare în comunele Dobrosloveni și Fărcașele, la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii. Cu ocazia descinderilor, oamenii legii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri ce ar fi fost sustrase de la persoana vătămată.

În urma probatoriului administrat s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de furt calificat în infracțiunea de tâlhărie calificată. În aceeași zi de 11 februarie 2023, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele a doi tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Este vorba de tinerii din Fărcașele, cel în vârstă de 22 de ani având și alte antecedente penale

Ulterior, duminică, 12 februarie, ambii tineri au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Caracal, care au admis propunerea parchetului și au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Decizia nu a fost definitivă și a fost contestată de inculpați, contestația formulată urmând a fi judecată de o instanță superioră într-una din zilele următoare.

Sursă foto: Prezentare generală (Arhivă)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți