11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Stație nouă de oxigen, la Spitalul Corabia, printr-un proiect finanțat integral prin POIM. Investiția se ridică la aproape 10 milioane de lei

- Advertisement -

Contractul de proiectare și execuție pentru un proiect important, „Îmbunătățirea infrastructurii de fluide medicale la Spitalul orășenesc Corabia”, a fost semnat luni, 13 februarie, de Iulică Oane, primarul localității de pe malul fluviului Dunărea. Investiția are o valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei (9.898.319,85 lei, inclusiv TVA n.r.) și constă în dezvoltarea infrastructurii sanitare la unitatea medicală, prin montarea unei stații noi de oxigen, aer comprimat și vaccum, care va ajuta la alimentarea spitalului cu aceste fluide medicale.

Proiectul este finanțat integral prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 – Cod apel: POIM 935/9/1/ Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale.

„Conform proiectului, pentru alimentarea spitalului cu fluide medicale, se propune o instalație de producere și distribuție fluide medicale, oxigen, aer comprimat și vacuum, compusă din: stație de producere oxigen medical; stație de producere aer comprimat medical; stație de producere vacuum medical; trasee noi de distribuție din țeavă de cupru DHP; opt tablouri de alarmare; 127 posturi finale de distribuție, dotate cu oxigenatoare și aspiratoare pe vacuum, pentru secțiile de spitalizare, Compartimentul Primiri Urgențe, Anestezie și Terapie Intensivă și Bloc Operator; șase sisteme de monitorizare senzoriconcentrație oxigen în spital”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Corabia.

Sursa citată mai arată că aceste investiții în infrastructura sanitară vor asigura îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate și la creșterea eficienței îngrijirii spitalicești în orașul de la malul Dunării.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți