10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autospecială a Poliției, lovită în Osica de Sus de un autoturism pe care oamenii legii îl urmăreau. La volan era un minor de 15 ani

- Advertisement -

Un accident de circulație s-a produs acum mai bine de o săptămână pe un drum din satul Tomeni al comunei Osica de Sus. O mașină care era condusă de un adolescent de 15 ani, ce era urmărită de un echipaj al unor polițiști, a lovit un cap de pod aflat la intrarea în localitate și un parapet metalic, iar apoi a acroșat și autospeciala oamenilor legii. Autoturismul îi fusese încredințat de un alt tânăr de 20 de ani, iar în urma cercetărilor au fost constatate mai multe nereguli. S-a lăsat cu reținere, dar și cu întocmirea unor dosare penale.

Evenimentul a avut loc pe 6 februarie, polițiștii pornind în urmărirea vehiculului după ce șoferul acestuia nu a oprit pe DC 82 Greci (sat ce aparține de comuna Osica de Sus), la semnalul lor.

„La data de 6 februarie 2023, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe Drumul Comunal 82, în localitatea Greci. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, polițiștii au urmărit autoturismul în cauză cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune. La intrarea în localitatea Tomeni, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un pod și un parapet metalic de protecție, ulterior ricoșând în autospeciala de poliție. La volanul autoturismului a fost identificat un minor, în vârstă de 15 ani, din comuna Brebeni, iar în interior se mai afla un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Osica de Sus. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar minorul nu poseda permis de conducere. În urma evenimentului nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit unor surse, nici posesorul mașinii nu ar fi avut permis de conducere, iar vehiculul pe care îl deținea avea acte expirate de Germania.

Ambii conducători auto au fost testați de oamenii legii cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au întocmit pe numele minorului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar pe numele tânărului de 20 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale.

În urma probatoriului administrat, luni, 6 februarie, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele tânărului de 20 de ani, din Osica de Sus, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Ulterior, pe 7 februarie 2023, tânărul a fost prezentat Parchetului Caracal, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți