19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Finanțare prin PNRR pentru alte șapte proiecte depuse de primăriile din județ. Reabilitarea a cinci blocuri din Scornicești, cea mai mare investiție

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării finanțează 120 de noi investiții, în 90 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectele, în cuantum de peste 348,5 milioane de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR. Șapte din totalul acestor investiții vor fi realizate și la nivelul a șase localități din județul Olt, cel mai important proiect, de peste 12 milioane de lei, urmând a fi implementat în orașul Scornicești.

Este vorba despre proiectul „Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din orașul Scornicești”, cu valoarea de 12.160.649,19 lei, depus pe componenta C 5 – Valul Renovării a PNRR, runda a II-a. Prin acesta urmează a fi reabilitate primul lot de cinci blocuri.

„Azi (joi, 16 februarie 2023), Ministerul Dezvoltării ne-a aprobat unul dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene, benefic pentru locuitorii oraşului Scorniceşti. Mai exact, este vorba despre finantarea prin PNRR, a primului lot de cinci blocuri cu o valoare totală de peste 12,1 milioane lei, obținută pe componenta C 5 – Valul Renovării. Menționez că renovarea energetică moderată a blocurilor din oraşul Scorniceşti prin acest program este cu finanțare europeană de 100%, fără cotă de cofinanțare din partea primăriei şi a proprietarilor din unitățile locative. Blocurile care vor intra la reabilitare prin acest program sunt: bloc Cămin Nefamilişti, bloc 48 MB, bloc 47 MA, bloc 1A scara A, bloc 9 AB scara A+B. Vor urma și alte proiecte în acest sens și cu aceleași condiții de finanțare , vă asigur de acest lucru. Doamne ajută și numai bine vă doresc!”, a declarat Daniel Tudor, primarul orașului Scornicești.

Celelalte șase investiții se vor realiza pe componenta C 10 – Fondul Local a PNRR, runda a doua, și vor fi în următoarele localități: Cilieni – „Reabilitarea moderată a sediului Primăriei” (721.707,20 lei); Colonești – „Creșterea eficienței energetice la sediul Primăriei” (1.649.616,46 lei); Ghimpețeni – „Creșterea eficienței energetice la Căminul Cultural” (1.958.919,55 lei); „Creșterea eficienței energetice la Primărie” (952.266,88 lei); Ianca – „Reabilitarea moderată a sediului Primăriei” (1.438.259,35 lei); Sâmburești – „Reabilitarea moderată a Centrului de Zi” (2.257.912,53 lei).

În total, potrivit lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru Valul Renovării, au fost aprobate zece proiecte noi, în cuantum de peste 135 milioane lei, depuse de nouă autorități locale, pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, sunt 110 investiții noi finanțate prin PNRR, în valoare totală de peste 213,5 milioane lei, depuse de 81 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (unități medicale, sociale, culturale, de învățământ, administrative) și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde.

Toată lista proiectelor finanțate este disponibilă la secțiunea Dezvoltare teritorială, subsecțiunea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți