17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de arme letale și neletale, confiscate de polițiștii olteni anul trecut

- Advertisement -

Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Olt a desfășurat în anul 2022, în scop preventiv și de constatare, nu mai puțin de 174 de controale pe linia regimului armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase. Peste o sută de infracțiuni s-au constatat în perioada de referință, iar zeci de arme letale și neletale au fost ridicate și confiscate. Totodată, au fost și peste 400 de olteni care au primit autorizații de deținere a unor astfel de arme.

Datele statistice din bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Olt arată că, în 2022, poliţiştii BAESP Olt au eliberat 143 de permise port armă și au emis 424 de autorizaţii pentru persoane fizice, în vederea procurării de arme letale şi arme neletale, supuse autorizării.

În total, peste 80 de arme au dost confiscate.

„În perioada analizată au fost constatate 102 infracţiuni în domeniul de competență, dintre care 74 pe linia de muncă arme, 23 pe linia de muncă explozivi și substanțe periculoase și 21 de infracțiuni pe linia de muncă braconaj cinegetic. De asemenea, au fost ridicate în vederea cercetării/confiscării 84 de arme letale/neletale, 10.648 de articole de muniție și 3.964 de kilograme de articole pirotehnice”, se arată în bilanțul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți