4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cafea și ceai cald pentru șoferii opriți în trafic de polițiștii olteni, la intrarea în Slatina dinspre Pitești

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt, Biroului Rutier Slatina și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au derulat vineri dimineață o nouă acţiune preventivă în trafic, pentru a preveni accidentele rutiere produse pe fondul oboselii și a consumului de alcool sau substanţe interzise la volan.

Acțiunea a avut loc la intrarea în Slatina dinspre Pitești, iar pe lângă faptul că șoferii au fost verificați la documente și au fost testați cu aparatul alcooltest, polițiștii le-au oferit acestora cafea și ceai cald, însă le-au dat și mai multe sfaturi preventive.

„Poliţiştii au oprit în trafic autoturismele care au tranzitat municipiul Slatina pe strada Pitești și i-au servit pe conducătorii auto cu o cafea sau un ceai, oferindu-le astfel prilejul de a lua o scurtă pauză, înainte de a-şi continua călătoria. Totodată, politiștii au sfătuit conducătorii auto să nu se urce la volan daca au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs și să respecte regulile de circulație, atunci cand se deplazeaza pe drumurile publice”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Acțiunea a avut ecouri bune în rândul șoferilor, care au apreciat inițiativa și au concluzionat că astfel de acțiuni ar fi utile și pe viitor.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan de acești participanți la trafic, polițiștii le recomandă:

  • la primele semne de oboseală întrerupeti deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacitatilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă;
  • înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;
  • faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;
  • atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseala sau, după caz, să vă preia locul.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți