22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic la o școală din comuna Sârbii Măgura. Un cadru didactic a suferit un atac de panică, iar elevii au fost preluați de părinți, în siguranță

- Advertisement -

UPDATE 4: Incendiul de la școala din satul Braniște – Sârbii Măgura a fost lichidat de pompieri undeva în jurul orei 16:50, după aproape cinci ore de intervenție continuă. Unitatea de învățământ și anexele acesteia au fost afectate în proporție de 90 la sută. Potrivit ISU, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de centrala termică, neizolată corespunzător.

Până sâmbătî dimineață, la fața locului a rămas o autospecială de stingere pentru a asigura măsurile specifice.

UPDATE 3, ora 16.00: Echipajele de intervenție acționau în continuare pentru îndepărtarea efectelor incendiului de la instituția de învățământ olteană.

Acoperișul și tavanele ce aveau structură din lemn s-au prăbușit în interiorul școlii care a luat foc, clădirea fiind serios afectată.

„Pe timpul intervenției, acoperișul și tavanele cu structura de lemn, s-au prăbușit în interior, pe aproximativ 70-80 la sută din suprafață. Se acționează și pentru decopertarea acoperișului, în zonele în care nu este prăbușit, pentru a îndepărta riscul de reizbucnire a incendiului. Clădirea este afectată în proporție mare”, a declarat reprezentantul ISU Olt.

UPDATE 2: În jurul orei 15:45, la aproape patru ore de la izbucnirea incendiului, echipajele de pompieri încă acționau pentru a stinge flăcările care au mistuit aproape totul în calea lor.

UPDATE 1: Potrivit ISU Olt, mijloacele de intervenție de la fața locului au fost suplimentate cu o autospecială din cadrul Detașamentului Slatina. Construcția școliieste prevăzută cu tavane din lemn, iar pe timpul intervenției mai multe elemente din acoperiș s-au prăbușit în interior, clădirea fiind afectată semnificativ.

Știrea inițială: Un incendiu violent a izbucnit vineri la o școală din satul Braniște al comunei Sârbii Măgura, iar un dascăl a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică. Din fericire, elevii nu au pățit nimic, fiind preluați de părinți, în siguranță.

Peste 30 de copii, profesori și personal auxiliar s-au evacuat în momentul în care au observat că unitatea de învățământ a fost cuprinsă de flăcări mari și degajări mari de fum.

„Echipaje de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina, acționează în comuna Sârbii Măgura, sat Braniște, la un incendiu izbucnit la școala din localitate. Incendiul se manifestă la nivelul acoperișul, pe aproximativ 300 de metri pătrați. 34 de copii, patru cadre didactice și două persoane care fac parte din categoria personalului auxiliar s-au evacuat în momentul observării incendiului. La fața locului acționează trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD. De asemenea, în sprijinul pompierilor intervin și SVSU Sârbii Măgura și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță. O persoană cu atac de panică, cadru didactic, a fost asistată la fața locului și a refuzat transportul la spital. Alte probleme nu au fost. Copiii au fost preluați de părinți, în siguranță”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Intervenția pompierilor este încă în desfășurare, salvatorii urmând a face cercetări pentru a stabili cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți