15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sărbătoarea „Încuratul cailor de Sân’ Toader” de la Brâncoveni, ajunsă la ediția a XII-a

- Advertisement -

În prima sâmbătă din luna martie, comuna Brâncoveni va găzdui o nouă ediției a sărbătorii dedicată celor mai frumoși și puternici armăsari din județul Olt, și nu numai. Sărbătoarea „Încuratul cailor de Sân’ Toader” a ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediție și este programată a avea loc pe 4 martie, cu începere de la ora 10:00.

Stadionul din satul Mărgheni al comunei Brâncoveni este locul de desfășurare a evenimentului organizat de Primăria, Consiliul Local al comunei Brâncoveni şi Centrul Cultural Brâncoveni.

„Invităm toţi iubitorii de cai din judeţul Olt şi din ţară să participe la sărbătoarea populară ‘Încuratul cailor de Sân’ Toader de la Brâncoveni’. Comuna Brâncoveni păstrează această tradiţie ce vine din negura timpului prin sărbătoarea populară ce a fost reînviată acum 12 ani în actualul format, şi care este, fără doar şi poate, cel mai mare eveniment ecvestru şi de promovare a tradiţiilor populare din Oltenia. Sărbătoarea populară se desfăşoară sub patronajul Consiliului Judeţean Olt şi Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt și va avea loc sâmbătă, 4 martie 2023, începând cu orele 10:00, pe stadionul din satul Mărgheni, comuna Brâncoveni. Vă aşteptăm cu drag!”, este invitația adresată de Ion Cheroiu, primarul localității oltene.

În cadrul evenimentului cultural, administrația publică va acorda premii și celor care în ultimul an au împlinit 50 de ani de căsătorie, fiind vorba de 54 de cupluri, sumele de bani ce urmează a fi alocate de la bugetul local.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți