10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi depistați în stare avansată de ebrietate pe drumurile din comunele Șerbănești și Vădăstrița. Unul nu avea nici permis auto

- Advertisement -

Polițiștii rutieri au continuat să fie prezenți în trafic și în ultimele 24 de ore, iar pe străzile din două comune ale județului Olt au prins conducători auto băuți bine. Unul dintre aceștia nu avea nici permis de conducere, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest fiind de 1,25 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce sâmbătă, în jurul orei 19:50, desfășurau activități specifice pe strada Lisa din comuna Șerbănești, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la cel mai apropiat spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, oamenii legii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:30, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Vișina au oprit pentru control, pe strada Lucian Blaga din comuna Vădăstrița, un autoturism la volanul căruia era un bărbat de 38 de ani, din localitate. Cum șoferul mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că olteanul nu posedă permis de conducere.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cazul său, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Infracțiunile au fost constatate de poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, care în ultimele 24 de ore au acționat, în sistem integrat, pe principalele artere din mediul urban, cât și din mediul rural, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind folosite atât aparatele etilotest, cât și aparatele drugtest”, a declarant agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Pentru abaterile constatate pe perioada misiunilor din trafic, polițiștii au reținut 30 de permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare, fiind constatate și opt infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care oamenii legii recomandă participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice și să adopte o conduită preventivă la volan în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți