11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tinerii care au furat seiful gol din casieria Primăriei Slatina, apoi l-au aruncat în râul Olt, în arest preventiv

- Advertisement -

UPDATE: Cei doi tineri din municipiul Slatina, care au dat spargerea de la casieria Primăriei Slatina, de unde au furat un seif gol pe care, ulterior, l-au aruncat în râul Olt, au fost prezentați duminică în fața magistraților Judecătoriei Slatina. Acuzați de furt calificat, instanța de judecată a dispus împotriva lor măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu a fost una definitivă și deja a fost contestată de inculpați, contestațiile urmând a fi judecată într-una din zilele următoare de o instanță superioară. În prezent, tinerii de 17 și 26 de ani sunt în Arestul Poliției Olt.

Știrea inițială: Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina, sub supravegherea unui procuror de caz de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut doi tineri, cercetați pentru furt calificat. Aceștia sunt frați, de 17 și 26 de ani, din municipiul Slatina, și sunt acuzați de furtul seifului gol din casieria Primăriei Slatina, sediul de pe strada Mihail Kogălniceanu, din partea de jos a urbei, spargerea fiind dată în seara zilei de miercuri, 15 februarie. Ca să scape de seif, tinerii au decis să-l arunce în râul Olt, unde a și fost găsit de polițiști.

„În fapt, la data de 16 februarie 2023, în jurul orei 07:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei instituții publice din municipiul Slatina. La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, care, din primele verificări, a stabilit faptul că, în noaptea de 15 spre 16 februarie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul unei instituții publice din municipiul Slatina, de unde ar fi sustras un seif gol. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanelor bănuite, stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au recuperat seiful și au identificat doi tineri în vârstă de 17 și 26 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Ca să facă nevăzut bunul furat, cei doi slătineni l-au aruncat în râul Olt, polițiștii reușind să-l găsească.

Potrivit unor surse, spărgătorii au purtat cagule și au aruncat seiful, care ulterior au constatat că era gol, într-o pubelă de gunoi, totul fiind surprins pe camerele de supraveghere video montate în zona celui de-al doilea sediu unde slătinenii pot plăti taxele și impozitele, pe lângă cel de pe strada Toamnei.

În cauză este cercetat, dar pentru tăinuire, și un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din aceeași localitate.

După administrarea probatoriului, sâmbătă, 18 februarie, sub supravegherea procurorului de caz din Parchetul Slatina, pe numele celor doi tineri bănuiți de comiterea faptei a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cursul zilei de duminică, 19 februarie, hoții urmează a fi prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți