10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru alte trei proiecte derulate în Olt. Investițiile vor fi realizate în Caracal și Brâncoveni

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării finanțează încă 69 de investiții noi, care vor fi realizate în 48 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Potrivit lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectele au o valoare de peste 381 milioane de lei și au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR. Trei dintre aceste investiții urmează a fi realizate și în județul Olt, două fiind în municipiul Caracal și una în comuna Brâncoveni. Valoarea acestora se ridică la peste 7,2 milioane lei.

Pe componenta C5 – Valul Renovării urmează a fi implementate în Caracal proiectele „Creșterea eficienței energetice moderate la sediul administrativ impozite și taxe locale” – 4.885.957,75 lei (FOTO) și „Creșterea eficienței energetice moderate la creșa nr. 1” – 1.794.731,15 lei, iar pe componenta C10 – Fondul Local, la Brâncoveni, va fi realizat proiectul „Reabilitarea moderată a Căminului Cultural – Corp 2” – 551.899,81 lei.

„Veşti bune pentru Brâncoveni. Ministerul Dezvoltării a aprobat astăzi, 23 februarie 2023, cererea de finanțare depusă de Primăria Brâncoveni pe componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre proiectele aprobate de Ministerul Dezvoltării se numără și proiectul «Reabilitarea moderată a Căminului Cultural – Corp 2 – Brâncoveni, localitatea Brâncoveni, judeţul Olt» care vizează reabilitarea clădirii ce va găzdui viaţa culturală a comunei, proiect care are o valoare de 551.899 de lei, foarte așteptat de către ansamblul Muguraşii Brâncovenilor, dar şi de către cetăţenii comunei”, a declarat Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni.

În total, pentru Valul Renovării, componentă al PNRR, au fost aprobate 33 de noi proiecte, în valoare totală de peste 213,6 milioane lei, depuse de 12 autorități locale, pentru consolidarea seismică, renovarea energetică și modernizarea unor instituții publice, precum și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 36 de investiții noi, în valoare totală de peste 167,8 milioane lei, depuse de 36 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor clădiri publice, extinderea unor sisteme de management integrat al traficului, instalarea unor sisteme de monitorizare video și mobilier urban inteligent, precum și achiziția de mijloace de transport nepoluante.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți