13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

S-a semnat proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt”, finanțat prin PNRR. 52 de kilometri de piste de biciclete, realizați în județ, pe malul Dunării

- Advertisement -

Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, a semnat joi, 23 februarie alături de ceilalți parteneri, contractul de finanțare pentru proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți-Dolj-Olt”. Proiectul, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de peste 29,3 milioane euro. În cadrul acestui obiectiv de dezvoltare se urmărește amenajarea, pe o distanță de 356 de kilometri a unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării.

„Din cei 356 de kilometri, 52 de kilometri de piste de biciclete, pe malul Dunării, vor fi realizați în județul nostru, localitățile străbătute de acest traseu fiind Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov. Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, şi Consiliul Județean Mehedinți, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, componenta C11 – Turism și Cultură, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 kilometri de trasee cicloturistice”, au transmis autoritățile județene.

Sursa citată mai arată că proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt” a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării, de experții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.

„Obiectivul general al componentei 11 – Turism și cultură, din cadrul PNRR, îl reprezintă creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și creare de noi locuri de muncă în special în mediu rural, prin: promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate prin dezvoltarea unei rețele de Organizații Regionale de Management al Destinațiilor și sprijinirea investițiilor locale în turism; sprijinirea mobilității durabile prin crearea unei rețele naționale velo, care să includă rute EuroVelo; reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți