14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tineri din Olt, reținuți după ce au dat o spargere în comuna Iancu Jianu. Au furat bunuri de 7.000 de lei dintr-o casă

- Advertisement -

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut joi trei tineri cercetați pentru furt calificat. Aceștia sunt acuzați de furtului unui cazan de țuică și a accesoriilor pentru acesta dintr-o casă din comuna Iancu Jianu, proprietar fiind un doljean, prejudiciul creat fiind de 7.000 de lei.

„În fapt, la data de 19 februarie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Cârcea, județul Dolj, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-un imobil pe care îl deține în comuna Iancu Jianu, județul Olt, mai multe bunuri în valoare de 7.000 de lei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, toți din comuna Iancu Jianu, și un tânăr de 22 de ani, din comuna Oboga, bănuiți de comiterea infracțiunii.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat, joi, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului Balș, pe numele a trei tineri, respectiv doi tineri de 20 și 21 de ani, din Iancu Jianu, și tânărul din Oboga, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cursul zilei de vineri, 24 februarie, tinerii reținuți urmează să fie prezentați în fața unei instanțe de judecată cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți