23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri au reținut zeci de permise de conducere, în două zile. Trei șoferi au fost depistați în stare avansată de ebrietate

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfăşurat, în zilele de joi și vineri, noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În timpul activităților, oamenii legii au acționat cu preponderență pentru impunerea respectării regimului legal de viteză, dar și pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni. Pe lângă zecile de amenzi date și zecile de permise de conducere reținute, polițiștii au găsit în trafic și trei șoferi băuți bine.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare. Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Vineri după-amiază, în jurul orei 17:15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș au depistat pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate, un bălșean, în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,05 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orei 17:20, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Verguleasa au depistat pe Drumul Județean 678, în comuna Dobroteasa, un bărbat de 37 de ani, din comuna Crângeni, județul Teleorman, în timp ce conducea o mașină, având o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 19:40, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Stejarului, din localitate, un slătinean, în vârstă de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei situații, șoferii au fost conduși la o unitate spitalicească, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestora, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice și să adopte o conduită preventivă la volan în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți