18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

„Săptămâna Protecției Civile”, organizată de ISU Olt

- Advertisement -

Ziua Protecției Civile din România este sărbătorită, an de an, pe 28 februarie, iar conceptul de protecție civilă a evoluat de-a lungul timpului de la apărarea pasivă la apărarea civilă, iar în anul 1994 a apărut denumirea oficială de protecție civilă. De la înființare până în prezent, protecția civilă a rămas o componentă de bază a sistemului securității naționale, destinată prevenirii și reducerii riscurilor de producerea a dezastrelor, protejării populației și înlăturării efectelor negative ale dezastrelor. Iar pentru a marca „Săptămâna Protecției Civile”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt organizează o serie de activități dedicate acestei zile, primele dintre ele fiind competiții sportive de tenis de masă, fotbal-tenis și minifotbal.

Însă, în zilele următoare au loc și alte manifestări dedicate Zilei Protecției Civile.

Sergent major Alina Oprea, purtător de cuvânt al ISU Olt, a transmis că în perioada 27 februarie – 3 martie , la sediul inspectoratului, precum și la sediile subunităților de intervenție, se organizează Zilele Porţilor Deschise, în intervalul orar 10:00 – 13:00. De asemenea, se vor mai desfășura acțiuni teoretice și practice de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare în situații de urgență, în unități de învățământ din județ.

În data de 28 februarie, la sediul ISU Olt, va avea loc o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile în cadrul căreia se va prezenta evaluarea activității pe anul 2022 și vor avea loc avansări în grad.

Pe 1 martie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, se va desfășura exercițiul de alarmare publică Miercurea Sirenelor, pentru verificarea funcționării sirenelor pe întreg teritoriul national.

Totodată, se vor distribui materiale informative, aferente campaniei naționale de informare preventivă „Nu tremur la cutremur” de pompieri din cadrul Inspecţiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, însă va fi organizată și „Ziua educației preventive în lăcașurile de cult”, iar Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județ vor fi angrenate în desfășurarea unor activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunităților din care fac parte.

Pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților au desfășurat sâmbătă și o vor face și duminică activități de informare preventivă a populației în municipiul Slatina și orașul Balș.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți