12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

55 de conducători auto lăsați fără permis în weekend. Polițiștii i-au oprit pe drumurile din județ

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat sâmbătă și duminică, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 300 de amenzi au fost date de oamenii legii pentru neregulile constatate în trafic, iar 55 de șoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă, fiindu-le reținute permisele auto.

„În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 308 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei. Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 55 de permise de conducere și nouă certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una de altă natură”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

S-au urcat la volan în stare de ebrietate

Polițiștii rutieri din orașul Potcoava, au oprit sâmbătă, în jurul orei 16:30, pentru control, în comuna Movileni, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,78 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:50, polițiștii rutieri din orașul Balș, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bălșean, în vârstă de 33 de ani. Pentru că mirosea a alcool, bărbatul a fost testat de oamenii legii cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la Spitalul Orășenesc Balș, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți