10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul „Caii lui Sân’ Toader” de la Osica de Jos, la ediția a IX-a

- Advertisement -

Economistul Marian Pistol, primarul comunei Osica de Jos, continuă să rămână unul dintre edilii județului Olt care păstrează tradițiile și obiceiurile locale, motiv pentru care la începutul primului său mandat, adică în anul 2017, a reînviat o tradiție dată uitării de fostele administrații locale ale localității de pe malul râului Olteț. Vorbim de concursul „Caii lui Sân’ Toader”, care anul acesta a ajuns la ediția a IX-a și este organizat de Primăria, Consiliul Local și Căminul Cultural Osica de Jos.

Actuala conducere a Primăriei Osica de Jos organizează pentru a șasea oară această sărbătoare, alte trei ediții având loc în timpul altor administrații, și se va desfășura sâmbătă, 4 martie, cu începere de la ora 10:00. Punctul de pornire al concursului va fi Dispensarul Comunal (Goran) din localitate, iar pentru această zi autoritățile locale au pregătit câteva surprize.

Va avea loc deja tradiționala parada a cailor, iar competiția sportivă va avea trei probe – viteză, cel mai frumos armăsar și tracțiune în forță, acestea având loc pe stadionul de pe malul Oltețului.

La fiecare dintre aceste probe ale concursului „Caii lui Sân’ Toader”, unde sunt așteptați nu doar concurenți din comună, vor fi acordate câte trei premii. În total, vor fi acordate 18 premii (locul I – 1.000 de lei, locul II – 700 de lei, locul III – 500 de lei), valoarea totală a acestora ridicându-se la 13.200 de lei.

Sursă foto: Primăria Osica de Jos și Gogu Neagoe – Pagină Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți