14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt a desfășurat în luna februarie un nou curs de formare inițială în profesia de asistent maternal

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt caută în continuare persoane din județ care vor să devină asistenți maternali profesioniști. Pentru anul 2023, obiectivul instituției este de a angaja zece asistenți, iar până la această dată cererile a două persoane au fost evaluate  favorabil. Totodată, doi olteni au urmat în luna februarie un nou curs de formare inițială în profesia de asistent maternal, organizat de direcție, iar o altă persoană a fost angajată ca asistent.

DGASPC Olt, în calitate de partener în proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară de la începutul anului 2019 campania de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în județ, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

„De la începutul anului 2023 si până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de cinci cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, două cereri flind evaluate favorabil, două sunt în curs de evaluare, iar o cerere a fost respinsă. În perioada 15 – 24 februarie 2023, două persoane au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent, tot luna aceasta a fost angajat un asistent maternal profesionist”, se precizează într-un comunicat de presă remis de instituție.

Sursa citată mai arată că în cursul acestei Iuni, DGASPC Olt a informat trei primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Întrucât în anul 2023 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro, mai anunță instituția.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți