15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Florin Beciu, directorul Teatrului Național Caracal, a murit la vârsta de 54 de ani

- Advertisement -

Florin Beciu, directorul Teatrului Național „Ștefan Iordache” Caracal, a trecut în neființă la vârsta de 54 de ani, cu doar o lună înainte de a împlini 55. Acesta a fost doborât de o boală necruțătoare, de care apropiații știau că suferă de câțiva ani.

„Anunțăm cu regret plecarea mult prea timpurie a actorului, regizorului artistic, colegului și prietenului Florin Beciu. Ne simțim lipsiți de un om care nu de puține ori a poziționat activitatea artistică mai presus de sine, arătând dovada sacrificiului ori de câte ori avea ocazia. Rămânem cu generozitatea, inteligența sensibilă, verticalitatea și disponibilitatea unui om care a făcut atâția tineri să își deschidă aripile și să creadă că pot mai mult. De aceea spunem că Florin va trăi veșnic prin sutele de adolescenți care au avut bucuria de a lucra cu el și de a se lăsa purtați de sfaturile sale. Este o pierdere mai presus de cuvinte, mai presus de necuvinte. Drum lin!”, au declarat reprezentanții Centrului Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal, instituție culturală în subordinea căreia se află teatrul.

Și foștii colegi din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt regretă plecarea mult prea devreme dintre noi a celui care a fost Florin Beciu: „Cu durere vă anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru Florin Beciu, expert la clasa de actorie din Caracal. Drum lin în lumină! Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”.

Cuvinte frumoase au și reprezentanții Teatrului Anton Pann, pentru care a realizat mai multe roluri.

„Drum bun, Florin Beciu. N. 31 martie 1968, Caracal – d. 27 februarie 2023. Absolvent al Facultății de Litere, departamentul artele spectacolului de teatru, Craiova, 2005. Ne e greu, ne e tare greu să vorbim despre un actor la timpul trecut, prin ceea ce fac ei devin nemuritori. Și totuși… astăzi vă dăm o veste tristă, foarte tristă. Actorul, regizorul și omul de teatru Florin Beciu a murit. Numele lui, Florin Beciu, vă este cunoscut din rolurile pe care le-a realizat în spectacolele Teatrului Anton Pann: ‘Pe scurt: Caragiale’; Aproape (Almost Maine) de John Cariani; Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare; Revizorul de Gogol; Portugalia de Egressy Zoltan; Întâmplări provinciale de Alexandr Vampilov; Telefonul, omleta și televizorul – basme populare româneşti şi o istorie poloneză și Trei surori de A.P. Cehov. La Teatrul Anton Pann a regizat spectacole pentru secția de păpuși și dramă. Cu spectaolul realizat de el ‘Visele lui Hamlet’, după piesa scrisă de Nina Mazur, Florin Beciu a urcat pe scena mai multor festivaluri din străinătate unde a câștigat numeroase premii. Ultimul spectacol regizat de Florin, pe care l-ați văzut este ‘Un parc… o bancă’, de Alexandr Ghelman. Dumnezeu să te aibă în paza sa, mergi către lumină pentru că și acolo vei avea treabă”, au transmis reprezentanții teatrului de la Râmnicu Vâlcea.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal: „Un om dedicat promovării culturii și tradițiilor romanațene, un slujitor al valorilor caracalene, un om drag mie a plecat astăzi dintre noi, lăsându-ne un gol în suflet și multe amintiri pentru care îi suntem recunoscători. Directorul Centrului Cultural Municipal ‘Radu Şerban’ din Caracal, Florin Beciu, a încetat din viață, pierzând bătălia cu o boală cruntă. Dumnezeu să îl aibă în grijă!”.

Cei care doresc să își ia rămas bun și să-i aducă un ultim omagiu fostului director al Teatrului Național Caracal o pot face miercuri, 1 martie, la ora 12:00, când va avea loc slujba de înmormântare la Biserica din Cimitirul Nr. 1, strada Carpați, nr. 112.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți