19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferul vinovat de producerea accidentului de la Podul Olt, sub influența substanțelor psihoactive. Femeia încarcerată a murit la spital

- Advertisement -

Accidentul de circulație produs luni după-amiază, la ieșirea din municipiul Slatina spre Craiova, în zona Podului Olt, a avut urmări grave. În urma coliziunii frontale dintre cele două autoturisme implicate, o femeie a rămas încarcerată, iar soțul acesteia a fost rănit, de asemenea, ambii fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Din păcate, la unitatea medicală bătrâna de 73 de ani, din Slatina, a murit. Vinovat de producerea evenimentului mortal pare a fi tânărul de 29 de ani, tot din municipiul Slatina, care potrivit unor surse ar fi pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu mașina condusă de slătineanul de 74 de ani. Dacă la testarea cu aparatul alcooltest rezultatul a fost negativ, la testarea cu aparatul DrugTest, acesta a ieșit pozitiv la două substanțe psihoactive, șoferul consumând se pare înainte de a se urca la volan opiacee și amfetamină.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 17:15, pe Drumul Național 65 – European 574, în apropierea Podului Olt, în urma apelului de urgență 112 la fața locului deplasându-se polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule în care se aflau trei persoane, respectiv un autoturism, condus de un tânar de 29 de ani, din municipiul Slatina, și o mașină condusă de un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din aceeași localitate. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto de 74 de ani și o femeie de 73 de ani, pasageră în autoturismul condus de acesta, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, femeia a decedat la unitatea spitalicească”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Șoferul de 29 de ani, implicat în accidentul mortal, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, potrivit reprezentantului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, acesta a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T2B OPI și T3B AMP. Întrucât starea de sănătate nu o putea permite, celălalt conducător auto nu a putut fi testat la fața locului, urmând sa fie testat la unitatea spitalicească.

Autorul producerii evenimentului rutier, care se pare că ar fi pătruns pe contrasens din cauze ce urmează a fi stabilite în urma anchetei deschisă de oamenii legii, este cercetat acum penal.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul mortal, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți