11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt a prezentat bilanțul misiunilor pompierilor în 2022. Cisternă de 10.000 litri, pentru stingerea incendiilor, noua achiziție din parcul auto

- Advertisement -

Ziua Protecției Civile din România a fost sărbătorită și de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt prin desfășurarea mai multor evenimente la sediul din municipiul Slatina. Pe lângă împlinirea a 90 de ani de la înființarea structurilor de apărare civilă, salvatorii au marcat și cei 14 ani de când SMURD-ul a fost operaționalizat la nivelul județului. Ceremonia a avut loc în sala de festivități a ISU, iar printre cei prezenți la aceasta au fost prefectul de Olt Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, viceprimarul municipiului Slatina, Alexandru Berechet, precum și alți șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu.

Pentru început, în cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele activității desfășurate în anul 2022 și un bilanț al misiunilor desfășurate de SMURD, cei 14 ani de la înființare.

În anul 2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 10.240, rezultând peste 28 de misiuni în fiecare zi. Cea mai mare pondere a misiunilor au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, respectiv 5.210 intervenții, 862 de intervenții pentru stingerea incendiilor și 890 de recunoașteri în teren. Celelalte misiuni au fost pentru salvări de animale, protecția mediului, exerciții tactice și alte tipuri de intervenție. Tot anul trecut, echipajele SMURD au participat la 5.210 intervenţii, din care 5.112 intervenţii de prim ajutor calificat  şi  98 intervenţii la descarcerare. În urma acestora au fost asistate medical 5.906 persoane, din care 5.595 adulţi şi 311 copii. Iar pe parcursul celor 14 ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 55.892 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical peste 65.000 de persoane.

În cadrul SMURD Olt funcționează șapte echipaje de prim ajutor, tip B 2, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și două echipaje pentru descarcerare.

Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt, colonel Adrian Tănase, a oferit plachete de onoare instituțiilor și persoanelor care au contribuit la dezvoltarea și modernizarea SMURD Olt.

„Evenimentele sărbătorite astăzi (marți, 28 februarie n.r.) îmi oferă plăcutul prilej de a vă mulțumi pentru pentru sprijinul acordat instituției noastre. Am prezentat astăzi repere din istoria protecției civile și din activitatea SMURD Olt, două structuri care au o misiune comună, salvarea vieților persoanelor aflate în dificultate. Evoluția celor două structuri a fost și este legată de oameni, de cei care s-au pus în slujba semenilor și nu au stat niciun moment pe gânduri când semenii s-au aflat în situații limită. Astăzi este despre dumneavoastră și despre profesionalismul de care dați dovadă în fiecare zi! Vă mulțumesc tuturor și vă doresc mult succes în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești!”, a declarat colonel Adrian Tănase, inspector șef al ISU Olt.

La finalul ceremoniei a fost prezentată și cea mai nouă autospecială care a intrat în dotarea ISU Olt, o cisternă cu capacitatea de 10.000 litri, destinată stingerii incendiilor, achiziționată de Consiliul Județen Olt.

Ziua Protecției Civile din România a reprezentat un moment important și pentru șase pompieri olteni, care s-au remarcat în activitățile desfășurate și au fost avansați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în grad. De asemenea, și paramedicii SMURD și voluntarii ISU cu cele mai multe intervenții au primit diplome aniversare. În total, au fost patru salvatori care au participat până acum la aproximativ 3.000 – 4.000 de intervenții, dar și doi voluntari care merg la intervenții pe ambulanțele SMURD cărora colonelul Adrian Tănase le-a înmânat aceste diplome.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți