19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Tânăra care și-a împușcat iubitul polițist în cap va sta 6 ani în spatele gratiilor. Sentință definitivă a magistraților Curții de Apel Craiova

- Advertisement -

Alina Gheorghe, iubita polițistului Bogdan Valeriu Dumitrescu care a lucrat la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care la sfârșitul lunii ianuarie 2018 l-a împușcat în cap, iar trei luni mai târziu a murit pe patul de spital, la Craiova, și-a aflat marți, 28 februarie, sentința definitivă. După aproape jumătate de an de când magistrații Curții de Apel Craiova judecă apelurile declarate de de Parchetul Olt și inculpată, instanța de judecată a dat o decizie definitivă în dosarul în care Alina Gheorghe a fost cercetată penal pentru ucidere din culpă și deținere fără drept a unei arme. Astfel, judecătorii Curții Craiova au menținut pedeapsa magistraților Tribunalului Olt, sentința fiind pronunțată de aceștia în data de 10 mai 2022. Așadar, prietena omului legii va sta în spatele gratiilor șase ani.  

„Respinge apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi inculpata Gheorghe Alina, împotriva sentinţei penale nr. 81 din data de 10 mai 2022 pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 997/104/2019, ca nefondate. Obligă apelanta inculpată la plata către stat a sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare în apel. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchet rămân în sarcina statului. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu se vor achita din fondurile Ministerului Justiţiei, rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor, persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, data de 28 februarie 2023”, se arată în soluția pe scurt dată de instanța craioveană.

Tânăra a primit cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de ucidere din culpă, la care s-a adăugat jumătate din pedeapsa pentru comiterea faptei de deținere fără drept a unei arme, care este de un an.

Alina Gheorghe trebuie să plătească și pensia alimentară urmașilor polițistului, respectiv doi copii pe care Bogdan Dumitrescu îi avea dintr-o căsătorie anterioară. Totodată, tânăra care și-a împușcat în cap iubitul trebuie să mai plătească și cheltuielile de spitalizare ale victimei sale, la care se adaugă și cheltuielile de judecată.

Incidentul în urma căruia polițistul de la Crimă Organizată Olt a fost împușcat în cap de prietena sa, accidental, a avut loc în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2018. Nefericitul eveniment s-a petrecut în locuința omului legii, înainte de acesta cei doi fiind în vizită la un alt cuplu, unde au servit cina și au consumat băuturi alcoolice. Imediat după faptă, anchetatorii au stabilit că Bogdan a fost împușcat din spate cu un pistol fără piedică, care nu era cel din dotare. Era pistolul personal, deținut legal, și cu care s-a tras un singur glonț. Polițistul, care avea 33 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a fost supus la trei operații. Starea sa a fost la un moment dat stabilă, iar familia lui Bogdan chiar a purtat discuții cu medicii craioveni pentru a se face demersuri în vederea transferului său la o clinică din străinătate, pentru a urma un tratament de recuperare. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat, omul legii murind la sfârșitul lunii aprilie 2018 din cauza stării biologice proastă. Era în comă profundă, a făcut complicații datorită statului în pat, leziunilor cerebrale grave, metabolice și circulatorii. În incident a fost rănită și iubita ofițerului de poliție, aceasta fiind operată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a suferit o plagă împușcată în palma mâinii stângi.

Cei doi erau într-o relație de puțin timp, Bogdan Dumitrescu fiind căsătorit până în anul 2017, când s-a despărțit de soția sa. Omul legii era tatăl a doi copii minori și lucra în cadrul IPJ Olt din anul 2004.

Alina Gheorghe a fost reţinută în data de 10 aprilie 2019, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au coroborat mai multe probe şi au concluzionat că aceasta a apăsat pe trăgaciul pistolului conștientizând că pe ţeava armei ar mai putea fi gloanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți