18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Șase ani de închisoare pentru tânăra care l-a împușcat în cap pe polițistul Bogdan Dumitrescu

- Advertisement -

Alina Gheorghe, iubita polițistului Bogdan Valeriu Dumitrescu care a lucrat la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care la sfârșitul lunii ianuarie 2018 l-a împușcat în cap, iar trei luni mai târziu a murit pe patul de spital, la Craiova, și-a aflat marți, 10 mai 2022, sentința. După mai bine de patru ani de la comiterea faptei și aproape doi ani de judecare a dosarului, magistrații Tribunalului Olt au decis ca aceastea să ispășească șase ani de stat în spatele gratiilor, însă decizia judecătorilor nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Tânăra a primit cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de ucidere din culpă, la care s-a adăugat jumătate din pedeapsa pentru comiterea faptei de deținere fără drept a unei arme.

„Condamnă inculpata Gheorghe Alina la pedeapsa principală de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p. În baza art. 67 alin. 2 C.p. rap. la art. 66 alin. 1C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), h) C. p. respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 3 ani, a cărei executare începe după executarea pedepsei principale, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere”, se precizează în soluția dată de instanța de judecată olteană.

Alina Gheorghe trebuie să plătească și pensia alimentară urmașilor polițistului, respectiv doi copii pe care Bogdan îi avea dintr-o căsătorie anterioară.

„În baza art. 19 alin. 1 C.p.p. şi art. 397 C.p.p. rap. la art. 1357 Cod civil art. 1390 alin. 3 Cod civil admite în parte acţiunea civilă exercitată în procesul penal de persoana vătămată Dumitrescu Ioana Andreea – în calitate de reprezentant legal al minorilor Dumitrescu Victor Mihai şi Dumitrescu Ariana Elena şi obligă inculpata la plata sumei de 1.500 lei/lunar pentru ambii copii reprezentând cuantumul prestaţiei periodice (contribuţia la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională), începând cu data decesului tatălui acestora, 29.04.2018, până la terminarea studiilor, şi a sumei de câte 130.000 euro, respectiv echivalentul în lei la data plăţii, daune morale pentru fiecare dintre cei doi copii al victimei”, se mai arată în pronunțarea magistraților olteni.

Totodatăm tânăra care și-a împușcat în cap iubitul trebuie să mai plătească și cheltuielile de spitalizare ale victimei sale, la care se adaugă și cheltuielile de judecată.

Incidentul în urma căruia polițistul Bogdan Dumitrescu de la Crimă Organizată Olt a fost împușcat în cap de prietena sa, accidental, a avut loc în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2018. Nefericitul eveniment s-a petrecut în locuința omului legii, înainte de acesta cei doi fiind în vizită la un alt cuplu, unde au servit cina și au consumat băuturi alcoolice. Imediat după faptă, anchetatorii au stabilit că Bogdan a fost împușcat din spate cu un pistol fără piedică, care nu era cel din dotare. Era pistolul personal, deținut legal, și cu care s-a tras un singur glonț. Polițistul, care avea 33 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a fost supus la trei operații. Starea sa a fost la un moment dat stabilă, iar familia lui Bogdan chiar a purtat discuții cu medicii craioveni pentru a se face demersuri în vederea transferului său la o clinică din străinătate, pentru a urma un tratament de recuperare. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat, omul legii murind la sfârșitul lunii aprilie 2018 din cauza stării biologice proastă. Era în comă profundă, a făcut complicații datorită statului în pat, leziunilor cerebrale grave, metabolice și circulatorii. În incident a fost rănită și iubita ofițerului de poliție, aceasta fiind operată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a suferit o plagă împușcată în palma mâinii stângi.

Cei doi erau într-o relație de puțin timp, Bogdan Dumitrescu fiind căsătorit până în anul 2017, când s-a despărțit de soția sa. Omul legii era tatăl a doi copii minori și lucra în cadrul IPJ Olt din anul 2004.

Alina Gheorghe a fost reţinută în data de 10 aprilie 2019, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au coroborat mai multe probe şi au concluzionat că aceasta a apăsat pe trăgaciul pistolului conștientizând că pe ţeava armei ar mai putea fi gloanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți