3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte patru proiecte prin PNRR, realizate la Slatina, Cilieni, Colonești și Ianca. Investițiile se ridică la peste 10 milioane de lei

- Advertisement -

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a semnat în ultima zi a lunii februarie alte peste 160 de noi contracte de finanțare, depuse prin componenta C 10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Patru dintre aceste proiecte urmează a fi realizate și în județul Olt, investițiile din muncipiul Slatina și comunele Cilieni, Colonești și Ianca ridicându-se la peste 10 milioane de lei.

Contractul cu valoarea cea mai mare este pentru proiectul „Sistem ITS suport pentru sistemul integrat de management al locurilor de parcare – componenta de colectare a datelor și afișare a informațiilor” ce va fi implementat la Slatina – 6.297.363,98 de lei.

Celelalte trei investiții vor fi realizate în Cilieni – „Reabilitare moderată a sediului Primăriei” (721.707,20 lei), Colonești – „Creșterea eficienței energetice la sediul Primăriei” (1.649.616,46 lei) și Ianca – „Reabilitare moderată a sediului Primăriei” (1.438.259 lei).

Cele peste 160 de contracte au fost încheiate între autoritățile publice locale din 146 de unități administrativ teritoriale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, acestea având o valoare totală de aproximativ 556,5 milioane de lei și vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, elaborarea și actualizarea în format GIS a documentațiilor de planificare urbană și amenajarea teritoriului, precum și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor piste pentru biciclete (și alte vehicule ușoare) și achiziționarea unor sisteme de transport inteligente, a unor sisteme de siguranță și supraveghere video, a unor sisteme inteligente de management urban/local și a unor puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de MDLPA, au fost semnate peste 6.400 de contracte de finanțare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți