19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Tânărul drogat care a provocat accidentul de la Podul Olt, în urma căruia a murit o femeie, reținut pentru 24 de ore. Nu avea nici permis auto

- Advertisement -

În urma probatoriului administrat, miercuri, 1 martie, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului de 29 de ani, din municipiul Slatina, care luni după-amiază a provocat accidentul mortal din zona Podului Olt, de la ieșire din Slatina spre Craiova, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Șoferul, care se pare că era drogat, având în vedere că a ieșit pozitiv la opiacee și amfetamină, în urma testării cu aparatul DrugTest, este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Slătineanul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de joi, 2 martie, să fie prezentat Parchetului Balș, cu propuneri legale.

Evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 17:15 a zilei de 27 februarie 2023, pe Drumul Național 65 – European 574, în apropierea Podului Olt, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean fiind sesizați prin apelul de urgență 112. Pentru cercetări, la fața locului, s-au deplasat polițiștii Serviciului Rutier Olt. O femeie de 73 de ani, din Slatina, pasageră pe scaunul din dreapta față a mașinii condusă de soțul ei, un bărbat de 74 de ani, tot din Slatina, în care a intrat frontal autoturismul condus de slătineanul de 29 de ani, a murit la spital.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule în care se aflau trei persoane, respectiv un autoturism, condus de un tânar de 29 de ani, din municipiul Slatina, și un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din aceeași localitate. În urma evenimentului rutier, șoferul de 74 de ani și o femeie de 73 de ani, pasageră în autoturismul condus de acesta, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, femeia a decedat la unitatea spitalicească. Conducătorul auto în vârstă de 29 de ani, implicat în eveniment, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T2B OPI și T3B AMP. Întrucât starea de sănătate nu o putea permite, celălalt conducător auto nu a putut fi testat la fața locului, urmând sa fie testat la unitatea spitalicească”, declara atunci subinspectorul de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Oamenii legii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Potrivit unor surse, se pare că șoferul care ar fi fost drogat, ar fi intrat într-o depășire neregulamentară, pe linie continuă, ajungând pe contrasens și intrând în coliziune frontală cu autoturismul condus de bărbatul de 74 de ani.

În aceeași cauză se mai așteaptă și rezultatele probelor de sânge și de urină, recoltate de la conducătorul auto de 29 de ani.

Celălalt șofer, respectiv bărbatul de 74 de ani, din Slatina, este internat în stare gravă la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Slatina, prin Secția de Chirurgie Toracică.

Conducătorul auto vinovat nu este cercetat deocamdată și pentru vătămare corporală din culpă, deoarece victima aflată în spital încă nu a putut depune plângere împotriva șoferului vinovat.

În schimb, tânărul de 29 de ani, din Slatina, este cercetat pentru conducere fără permis, după ce polițiștii i-au aplicat o contravenție pentru o abatere comisă în trafic. Deși a contestat procesul verbal, instanța de judecată nu i-a dat dreptate și a ținut cont de argumentele aduse de Poliția Olt. Chiar dacă judecătorii stabiliseră că trebuie să returneze permisul organelor de poliție, acest lucru nu s-a întâmplat și a rămas în continuare în posesia lui, deși dreptul de a conduce îl avea suspendat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți