19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Tratamentul pentru peste 18.000 de bolnavi cu diabet din Olt, decontat anul trecut de CAS

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că în județ au fost tratați, anul trecut, peste 18.000 de bolnavi cu diabet. Mai exact au fost 18.425 de pacienți care suferă de această boală, cu peste 600 de pacienți mai mult decât în anul 2021, suma alocată pentru finanțarea Programului național de diabet, în 2022, fiind de peste 35,4 milioane de lei.

Anul trecut, au fost nouă pacienți beneficiari de pompe de insulină care au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru acestea.

„În cadrul Programului national de diabet, pe lângă medicamentele specifice necesare pacienților diagnosticați cu diabet, nouă pacienți beneficiari de pompe de insulina au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru pompele de insulină. Valoarea acestora fiind de  35.318,27 lei. Pentru 25 de pacienți beneficiari de sisteme de monitorizare glicemică continuă au fost finanțate și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare glicemică continuă. Cheltuielile cu materialele consumabile – senzori pentru sisteme de monitorizare glicemică continuă au fost de 123.949,21 lei”, anunță reprezentanții CAS Olt.

Sursa citată mai arată că tot în cadrul Programului national de diabet s-a finanțat și evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Creditele de angajament au fost de aproximativ 36.000 de lei.

„Beneficiază de aceste tratamente specifice atât persoanele asigurate, cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă această afecțiune”, mai transmite Casa de Asigurări de Sănătate Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți