2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident cu două mașini în fața Spitalului Slatina. O femeie, care era pieton, a murit la unitatea medicală unde era angajată ca liftieră

- Advertisement -

Grav accident de circulație, în seara zilei de joi, pe strada Crișan, în fața Spitalului Județean de Urgență Slatina. Două autoturisme s-au ciocnit violent, o femeie, angajată ca liftieră chiar la unitatea medicală, ajungând în Unitatea de Primiri Urgențe. Din păcate, la scurt timp, aceasta a murit. Și unul dintre șoferi a necesitat îngrijiri medicale, respectiv o femeie de 39 de ani, din Slatina.

Paramedicii SMURD Slatina au intervenit la fața locului, la fel și autospeciale ale Detașamentului de Pompieri. Inițial, conducătorii auto au refuzat transportul la spital.

„Din primele date sunt implicate două autoturisme, în care se aflau doar șoferii. Ambii au refuzat transportul la spital. A mai fost implicată o victimă, pieton, care a fost preluată de personalul UPU de la Spitalul Slatina, înaintea sosirii echipajelor”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursă foto: Amator

Potrivit unor martori, femeia ar fi traversat regulamentar strada, pe trecerea de pietoni, iar surse medicale susțin că aceasta lucra în cadrul SJU Slatina, fiind liftieră. Starea acesteia era gravă, în jurul orei 19:30 fiind resuscitată de cadrele medicale ale spitalului. Din păcate, femeia de 51 de ani, din Slatina, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

Și polițiștii au ajuns la locului accidentului pentru efectuarea de cercetări și stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care acesta s-a produs.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 18:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt fiind sesizat, prin apelul de urgență 112. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, care au constatat că unul dintre șoferi era într-o stare avansată de ebrietate. Este vorba chiar de conducătorul auto ce a lovit-o pe femeie, un tânăr de 31 de ani, din Slatina.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în accident, au fost implicate două autovehicule și un pieton, respectiv un autoturism, condus de un tânar, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Slatina, și o mașină condusă de o femeie de 39 de ani, din aceeași localitate. În urma evenimentului rutier, pietonul, o femeie de 51 de ani, din municipiul Slatina, și femeia de 39 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, femeia de 51 de ani a decedat la unitatea spitalicească. Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru femeia de 39 de ani, respectiv o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul în vârstă de 31 de ani”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit unor surse, se pare că șoferul vinovat este slătineanul de 31 de ani care, în timp ce se deplasa dinspre bulevardul Nicolae Titulescu spre intersecția de la ACR, a lovit femeia ce mai avea doar câțiva pași până să ajungă pe trotuar, după ce a traversat regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Aceasta a fost proiectată câțiva zeci de metri, iar mașina tânărului a ajuns pe contrasens, intrând în coliziune cu mașina femeii de 39 de ani. În urma impactului, vehiculul șoferului băut s-a oprit pe trotuarul din fața spitalului.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți