33.2 C
Slatina
marți,23 iulie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, participant la o dezbatere pe tema violenței domestice desfășurată la Caracal

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, fost ministru al Agriculturii și fost viceprimar al municipiului Caracal, a revenit pe meleaguri natale, iar pe 1 Martie a fost prezent în sala de spectacole a Teatrului Național „Ștefan Iordache” din Caracal unde s-a desfășurat o dezbatere pe tema violenței domestice.

Subiectul este unul cunoscut pentru parlamentarul oltean, având în vedere că pe vremea când era manager de proiect și director la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, la nivel național s-a derulat proiectul „START – o viață de calitate în siguranță” prin care s-a dorit crearea unui sistem integrat de înregistrare, raportare și management al cazurilor de violență în familie.

„Nu întâmplător, chiar în prima zi a primăverii, de mărțișor, am avut prilejul să dezbatem o problemă care se dovedește a fi o amenințare permanentă: violența domestică, cu ocazia unui eveniment organizat de PSD Caracal. Îmi este un subiect bine cunoscut, din perspectiva derulării la nivel național, în perioada 2014-2016, a proiectului «START – o viață de calitate în siguranță» implementat în calitatea mea de manager de proiect și Director la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse. Am susținut și realizat crearea unui mecanism integrat, național și interinstituțional de prevenire, combatere, intervenție, monitorizare și raportare a cazurilor violență domestică – sistem informațional unic integrat de raportare și management a cazurilor de încălcare a principiilor egalității de șanse, a violenței domestice și traficului de persoane”, a declarat deputatul social democrat.

Adrian Chesnoiu a mai spus că prin acest proiect s-a reușit înființarea unui adăpost non stop pentru victimele violenței domestice în București, sprijinirea a peste 12.000 de persoane, în general femei, mame și copii, pentru ieșirea din situația abuzivă în care se aflau, dar și pregătirea a peste 7.000 de specialiști implicați în fenomenul de combatere a violenței domestice și a traficului de persoane din cadrul Poliției Române, a Ministerului Public și a Direcțiilor Generale de Asistență Socială.

„O reușită a acestui proiect care își dovedește utilitatea și azi, a fost înființarea liniei telefonice gratuite la nivel național 0800.500.333, la care victimele pot raporta orice incident de violență domestică. Ele beneficiază de suport și protecție față de posibile alte atacuri ale agresorului și consiliere pre și post agresiune!”, a precizat politicianul.

Deputatul PSD de Olt a ținut să felicite participarea și implicarea la dezabatere a unor reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Dolj, Poliției Olt, inclusiv primarul Ion Doldurea și viceprimarul Marina Samiee care au luat decizia de a construi la Caracal, cu fonduri europene, a unui Centru Comunitar, care va avea un adăpost pentru victimele violenței domestice.

„Felicit participarea și implicarea în dezbaterile din cadrul evenimentului «Violența domestică și Siguranța Online» a doamnei comisar șef Daniela Ivănuș din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Dolj, a domnului inspector Marius Stanciu și a doamnei agent șef principal Gina Stana din partea Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității! Mă bucură totodată preocuparea administrației caracalene, a domnului primar Ion Doldurea și a doamnei viceprimar Marina Samiee, pentru prevenirea acestui fenomen și, totodată, demararea lucrărilor de construire, cu finanțare europeană, a unui Centru Comunitar în municipiul Caracal, care va avea în componența sa un adăpost pentru victimele violenței domestice! Împreună se poate!”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți