12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei șoferi cu dosare penale după ce polițiștii rutieri din Olt i-au prins sub influența alcoolului, pe mai multe drumuri din județ

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în sistem integrat și în zilele de vineri și sâmbătă, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Oamenii legii au dat peste 300 de amenzi în cuantum de aproape 136.000 de lei, iar peste 60 de conducători auto au rămas fără permis. De asemenea, s-au constatat și mai multe infracțiuni, trei fiind comise de șoferi care s-au urcat la volan într-o stare avansată de ebrietate.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 06:10, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Slatina în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 546 A, în comuna Brebeni, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 34 de ani, din comuna Movileni. Testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,51 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 17:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Corabia, în timp ce acționau pe Drumul Comunal 136, în comuna Obârșia, au oprit pentru control o mașină, condusă de un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din orașul Cisnădie, județul Sibiu. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al treilea conducător auto găsit băut în trafic este un tânăr de 25 de ani, din orașul Bechet, județul Dolj. Polițiștii rutieri din cadrul Sectiei de Poliție Rurală 3 Corabia, au fost cei care, sâmbătă noaptea, în jurul orei 22:20, l-au tras pe dreapta pe Drumul Național 54, în comuna Ianca. Testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei șoferi au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În aceste cauze, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul activităților desfășurate în ultimele două zile, oamenii legii au aplicat 334 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 136.000 de lei. Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 65 de permise de conducere și 31 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care cele trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două de altă natură.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți