11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Afaceristul Remus Rădoi, un nou dosar penal. Reținut de polițiști, bărbatul din Redea a fost eliberat de magistrații Judecătoriei Caracal

- Advertisement -

Administrator al mai multor firme de pază și cu mai multe dosare penale, unele dintre ele pentru abateri la legislația rutieră pentru care a fost reținut și arestat, Remus Rădoi, în vârstă de 45 de ani, originar din comuna Redea, s-a aflat în weekend din nou în atenția oamenilor legii. De data aceasta, pentru infracțiuni comise în trafic. Iar dacă polițiștii au dispus reținerea sa pentru 24 de ore, magistrații Judecătoriei Caracal au decis eliberarea sa din spatele gratiilor.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au fost cei care vineri, 3 martie, l-au reținut pe bărbatul de 45 de ani, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În după-amiaza zilei respective, oamenii legii au constatat comiterea infracțiunilor de Remus Rădoi, zis Codiță, acesta conducând un autoturism pe Varianta Ocolitoare a Caracalului, deși avea permisul suspendat, iar vehiculul era neînmatriculat.

„În fapt, la data de 3 martie, în jurul orei 17:10, polițiștii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice pe Centura Ocolitoare a municipiului Caracal, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Redea, județul Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului avea dreptul de a conduce suspendat, iar autoturismul era neînmatriculat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit unor surse, se pare că acesta avea montate plăcuțele de înmatriculare de la un alt autovehicul pe mașina în care se afla în momentul în care polițiștii rutieri l-au tras pe dreapta.

Tot în aceeași zi de vineri, polițiștii, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului Caracal, au reținut bărbatul pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale.

Sâmbătă, 4 martie 2023, acesta avea să fie prezentat magistraților Judecătoriei Caracal, care au dispus punerea în libertate a inculpatului, însă decizia instanței de judecată nu este definitivă.

„În temeiul art. 227, alin. (1), din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosarul de urmărire penală nr. 434/P/2023, faţă de inculpat (…) şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub măsura reţinerii instituite prin Ordonanţa de reţinere nr. 434/P/2023 din data de 03.03.2023 a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Olt – Poliţia Municipiului Caracal – Biroul Rutier. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în soluția pe scurt dată de judecătorii caracaleni.

Decizia a fost deja contestată de procurorii Parchetului Caracal, iar contestația urmează a fi judecată într-una din zilele următoare magistrații Tribunalului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți