15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, la un pas să scape de 6 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită. A cerut prescrierea faptelor

- Advertisement -

Darius Vâlcov cere să fie achitat într-un dosar în care este acuzat că a luat o mită în valoare de 4,3 milioane de lei. Fostul strateg al PSD, din vremea Vioricăi Dăncilă a fost trimis în judecată în anul 2017 pentru fapte de corupție din vremea când era primar al municipiului Slatina și ulterior parlamentar. 

Darius Vâlcov, fost ministru de finanțe și primar al Slatinei, așteaptă decizia Curții de Apel Craiova, în dosarul de luare de mită în care a fost condamnat la 6 ani și 6 lui de închisoare, relatează Realitatea PLUS. Supranumit „eminența cenușie”, fiind autorul programului economic al PSD în timpul guvernării 2017-2019, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție din mandatul său de primar al municipiului Slatina, apoi senator.

La sfârșitul anului trecut, avocatul lui Darius Vâlcov a cerut constatarea prescrierii faptelor și nu a mai cerut audierea martorilor, la termenul din noiembrie 2022. În 8 decembrie 2022, judecătorii au rămas în pronunțare, o sentință fiind pronunțată în cel mult 120 de zile, adică până la începutul lunii aprilie, inclusiv cu motivarea sentinței.

Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni cu executare pentru luare de mită în perioada în care a fost primarul Slatinei și Tribunalul Dolj a decis în iulie 2020 ca lui Vâlcov îi este interzis timp de trei ani să fie primar, ca pedeapsă complementară.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov a fost acuzat că, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. Iar în 2013, ar fi primit, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate,potrivit procurorilor anticorupție. Vâlcov ar fi procedat la fel şi în alte două cazuri. Astfel că suma totală primită în urma celro trei fapte de corupție s-ar fi ridicat la 4.296.270 lei, potrivit DNA.

Darius Vâlcov mai are un dosar în care a fost condamnat la 8 ani pentru pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția, fapte din perioada 2008-2012.

Un al treilea dosar pe numele fostului ministru de finanțe și primar al Slatinei este cel în care a fost acuzat de instigare la dare și luare de mită, în perioada în care era primar, în care a fost achitat definitiv.

sursa: realitatea.net

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți