20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Patru bărbați au murit în accidentul grav produs la Jitaru

- Advertisement -

Patru persoane au încetat din viață în urma accidentului de circulație grav produs marți seară pe DN 65 – E 574, în zona satului Jitaru al orașului Scornicești. Este vorba despre patru bărbați ale căror decese au fost constatate de medicii Ambulanței Olt ajunși la locul evenimentului.

În total, în cele două autoturisme care s-au ciocnit violent erau șapte persoane, celelalte trei fiind și acestea transportate în stare gravă la spital.

„Patru bărbați au fost declarați decedați de medicii Serviciului de Ambulanță Județean Olt, alte trei persoane, două femei și un bărbat, fiind transportate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, conștiente, cu diverse traumatisme”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursa citată a mai spus că la fața locului s-au deplasat, pentru a acționa, patru echipaje SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere prevăzute cu accesorii pentru descarcerare și două autospeciale pentru primă intervenție și patru echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt.

Din cauza evenimentului, traficul rutier a fost complet blocat pe ambele sensuri de mers ale tronsonului de drum.

„În aceste momente, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat în afara localității Jitaru, pe ambele sensuri de deplasare, ca urmare a producerii unui eveniment rutier. Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Accidentul de circulație s-a petrecut în jurul orei 18:40, în urma acestuia pierzându-și viața șoferii celor două mașini implicate în acesta, precum și doi pasageri.

„La data de 7 martie 2023, în jurul orei 18:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Jitaru, a avut loc un eveniment rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule în care se aflau șapte persoane, respectiv un autoturism condus de un tânâr, în vârstă de 28 de ani, din comuna Colonești, și un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Corbu. În urma evenimentului rutier, ambii conducători auto și alte două persoane au decedat, iar trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a declarat reprezentantul Poliției.

Potrivit unor surse, accidentul rutier s-a produs după ce unul dintre cei doi conducători auto ar fi încercat efectuarea unei depășiri, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală condus regulamentar de celălalt șofer.

Oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În jurul orei 22:00 a nopții de marți spre miercuri, traficul rutier a fost reluat în zona producerii accidentului, circulându-se în condiții normale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți