14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Prima serie de bilete de tratament, distribuită de reprezentanții Casei de Pensii Olt

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt a transmis că de marți, 7 martie 2023, a început distribuirea biletelor de tratament din prima serie din acest an, data de prezentare în stațiunile balneoclimaterice fiind perioada 9 – 12 martie. Biletele de tratament repartizate în această serie sunt în bazele de tratament din unitățile hoteliere ale societății comerciale de TBRCM SA (Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă.

Pentru prima serie din anul 2023 sunt repartizate 40 de bilete de tratament în stațiuni balneare precum Amara, Bala, Covasna, Olănești și Pucioasa. „Aceste bilete se vor distribui prin solicitare directă personelor care se prezintă la sediul instituției noastre și care doresc să plece în perioada imediat următoare”, a declarat Claudia Măldăreanu, purtător de cuvânt al CJP Olt.

Durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.

Biletele pot fi ridicate până vineri, 10 martie. Persoanele interesate vor prezenta cererea, actul de identitate în original, cuponul lunii februarie 2023 și xerocopia biletului de trimitere de la medicul de familie.

Potrivit reprezentantului Casei de Pensii Olt, pentru acest an au fost înregistrate până în prezent aproximativ 1.400 de cereri de acordare a biletelor de tratament.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.600 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți