3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Siminica Mirea, despre măsura pe care vrea să o pună în practică un lanț de magazine: „Decizia eliminării casierilor, o jignire la adresa clienților obișnuiți”

- Advertisement -

Un mare lanț de supermarketuri din țară a luat decizia de a renunța la casierii obișnuiți și a a-i pune pe proprii clienți să își scaneze singuri produsele la casele de tip self checkout. Acest lucru i-a indignat pe mulți români, care și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare, iar acest lucru i-a făcut pe social democrați să se gândească la inițierea unei legi care să descurajeze punerea în practică a caselor self-pay. Nemulțumit de decizia Auchan, căci despre acest lanț de magazine este vorba, este și senatorul PSD de Olt Siminica Mirea care spune că „decizia emilinării casierilor este o jignire la adresa clienților obișnuiți”.

„Decizia lanțului de magazine Auchan de a elimina cu totul casierii este profund greșită, atât din perspectiva locurilor de muncă, cât și din perspectiva clienților acestor lanțuri comerciale. Acest lucru este o jignire la adresa clienților obișnuiți, care acum sunt obligați să efectueze singuri sarcinile care erau de obicei îndeplinite de către casieri”, a declarat senatorul social democrat.

Siminica Mirea a spus că această politică comercială este greșită, iar parlamentarii PSD au și propuneri pentru găsirea unor soluții la nivel legislativ.

„Pentru a combate această politică comercială greșită, propunem trei posibile soluții la nivel legislativ. În primul rând, putem introduce un impozit pe fiecare casă de marcat fără casier, așa cum s-a procedat în Belgia într-o situație similară. În al doilea rând, putem propune deducerea unei sume din factura finală a clientului, ca o formă de compensație pentru prestația sa în beneficiul magazinului, atunci când efectuează auto-scanarea produselor. În sfârșit, putem adopta o lege care să asigure un număr minim de reprezentanți ai magazinului la un anumit număr de case de marcat, astfel încât clienții care se descurcă mai greu cu auto-scanarea produselor să primească ajutor și îndrumare”, a adăugat politicianul Olt.

Senatorul PSD Mirea mai spune că „aceste soluții sunt necesare pentru a proteja drepturile și interesele clienților și ale angajaților din domeniul comerțului”. „Alături de colegii mei social democrați, ne vom uni forțele pentru a face față acestei probleme importante și pentru a promova o politică comercială echitabilă”, a subliniat parlamentarul social democrat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți