19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

63%, stadiul fizic al lucrărilor de pe Tronsonul 3 al DEx 12. Peste 200 de muncitori lucrează pe sectorul dintre Valea Mare și Colonești

- Advertisement -

Peste 200 de muncitori lucrează în continuu pe sectorul dintre comuna Valea Mare și Colonești, respectiv Tronsonul 3 al Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, iar potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova stadiul fizic a lucrărilor la data de 8 martie este de 63 la sută.

Antreprenorul Tronsonului 3​​​, Valea Mare – Colonești, al DEx 12, Craiova – Pitești, lucrează în această perioadă cu peste 200 de angajați pe acest tronson, chiar dacă nu se poate intra pe tot sectorul să se execute lucrări la terasamente, din cauza terenului încă ud, acolo unde are acces acesta execută mai multe tipuri de lucrări, ca de exemplu: îmbunătățire a terenului de fundare, șanțuri și rigole, ziduri de sprijin din gabioane de piatră, lucrări executate manual, relocare utilități,  instalare rețele electrice și ITS”, transmite DRDP Craiova.

Sursa citată mai arată că structurile sunt finalizate, urmează finalizarea rampelor de acces pe poduri, iar dacă vremea va permite, este posibil ca în perioada imediat următoare să vedem pe șantier echipele de asfaltare.

Lungimea Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești este de ​​​31,75 kilometri (km), de la km 57+550 până la km 89+300, executant al lucrărilor fiind Asocierea SA & PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL – SC Consitrans SRL.

Valoarea contractului care a fost semnat pe 30 octombrie 2020 se ridică la 670,72 milioane lei fără TVA, sursa de finanțare fiind Programul Operațional Infrastructură Mare. Proiectarea și execuția au fost începute pe 18 ianuarie 2022, iar termenul contractual de finalizare este 18 ianuarie 2024.

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Pe lângă acest tronson, județul mai este tranzitat și de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Balș, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie anul trecut.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți