12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Victimele ajunse la Spitalul Slatina, după accidentul produs la Jitaru, sub supraveghere medicală. Una este mai grav

- Advertisement -

Trei familii sunt în doliu în urma gravului accident de circulație produs în seara zilei de marți, pe Drumul Național 65 – European 574, în zona satului Jitaru al orașului Scornicești. Au murit un tată și fiul său, dar și alți doi tineri, membri ai altor familii. Tragedia a rezultat în urma impactului violent dintre două autoturisme în care erau șapte persoane, iar pe lângă cei patru bărbați decedați, două femei și un tânăr au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde primesc și în prezent îngrijiri medicale. Una dintre femei este mai grav, ceilalți doi pacienți fiind internați pe secții ale unității sanitare.

Toți cei trei erau pasageri în mașina condusă de tânărul de 23 de ani, din comuna Corbu, care și-a pierdut viața în urma accidentului de la Jitaru.

Este vorba de o femeie de 44 de ani, care este mama conducătorului auto din Corbu, ce acum se află internată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și, potrivit medicului Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt al Spitalului Slatina, a suferit o ruptură de splină, motiv pentru care a fost supusă marți seară unei intervenții chirurgicale, dar și o fractură de femur.

Cel de-al doilea rănit ajuns la spital este o tânără de 30 de ani, tot din Corbu, care este internată pe Secția ORL și a suferit un traumatism cranio-facial, multiple plăgi faciale și o fractură de maxilar, iar al treilea este un tânăr de 18 ani, din Corbu, și potrivit doctorului Postelnicu acesta se află sub supraveghere medicală pe Secția de Ortopedie, suferind contuzii faciale, fracturi la membre și o fractură de șold.

Dacă unul dintre decedați este tânărul din Corbu, șofer al unuia dintre autoturisme, restul de trei se aflau în cealaltă mașină, iar aceștia sunt conducătorul auto de 28 de ani, din comuna Colonești, tatăl său de 54 de ani, care se afla pe bancheta din spate, și un tânăr de 29 de ani, tot din Colonești, pasager pe scaunul din dreapta față.

Cum a avut loc evenimentul

În jurul orei 18:40 a zilei de 7 martie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că, pe DN 65 – European 574, în afara localității Jitaru – Scornicești, a avut loc accidentul rutier, pentru cercetări la fața locului deplasându-se polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule în care se aflau șapte persoane, respectiv un autoturism condus de un tânâr, în vârstă de 28 de ani, din comuna Colonești, și un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Corbu. În urma evenimentului rutier, ambii conducători auto și alte două persoane au decedat (bărbații de 54 și 29 de ani, din Colonești, pasageri în mașina condusă de șoferul de 28 de ani), iar trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a declarat reprezentantul Poliției.

Potrivit unor surse din Poliție, accidentul rutier s-a produs după ce tânărul din Corbu, care se deplasa dinspre Pitești spre Slatina, ar fi efectuat o depășire neregulamentară a unei coloane de mașini, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală condus regulamentar de conducătorul auto din Colonești.

Tânărul din Corbu avea permisul de conducere din 2019, an în care i-a fost și suspendat, pentru 30 de zile, pentru că nu nu a acordat prioritate de trecere, însă nu a fost vorba de accident. Totodată, acesta a fost și amendat pentru viteză, atunci permisul nefiindu-i reținut și a primat 2 – 3 puncte de penalizare.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

După accident, traficul rutier a fost blocat pe ameble sensuri de mers ale DN 65 – E 574, și a fost reluat în condiții normale în jurul orei 22:00 a nopții de marți spre miercuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți