20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de amenzi date de polițiști în timpul unei acțiuni fulger pe străzile din Slatina. Un șofer băut și un vitezoman, depistați în trafic

- Advertisement -

Ultimele tragedii rutiere care au avut loc la Podul Olt și în zona trecerii de pietoni de pe strada Crișan, în fața Spitalului Județean de Urgență Olt, în urma cărora trei persoane și-au pierdut viața, a șocat întreaga comunitate a județului. În prima situație șoferul vinovat se afla sub influența unor substanțe interzise și avea și permisul auto suspendat, iar celălalt conducător era într-o stare avansată de ebrietate. De aceea, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat, în intervalul orar 09:00 – 12:00, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Peste o sută de șoferi au fost amendați în cele trei ore, pentru diverse abateri în trafic, iar printre aceștia s-au aflat un șofer care era băut, dar și altul care circula cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră (km/h), deși limita maximă admisă era de 50 de km/h.

„Acţiunea a avut loc pe principalele artere din municipiul Slatina și a vizat conducătorii auto care nu respecta regulile ce circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier. Astfel, în această perioadă, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contavenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut patru permise de conducere și șase certificate de înmatriculare”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Conducătorul auto care era băut a fost amendat cu 1.450 de lei

În cadrul activităților de joi, în jurul orei 09:30, polițiștii au depistat pe strada Banului din municipiul Slatina, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,09 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a acestuia, fără drept de circulație.

O tânără mergea cu 102 km/h pe strada Drăgănești  

În jurul orei 09:50, polițiștii aveau să prindă pe strada Drăgănești din municipiul Slatina un autoturism ce circula cu viteza de 102 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificată o tânără, în vârstă de 25 de ani, din Slatina. Șoferița a fost amendată cu 1.305 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

Reprezentantul IPJ a mai spus că astfel de acțiuni ale polițiștilor vor continua și în perioada următoare și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți