18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

62,9% dintre vehiculele oprite pe drumurile publice din Olt, găsite de inspectorii RAR cu diferite neconformități sau legate de acte

- Advertisement -

Registrul Auto Român a verificat, în anul 2022, nu mai puțin de 1.892 de vehicule care au tranzitat drumurile publice din județul Olt. 62,9% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 129 (6,82%) prezentau pericol iminent de accident.

Statisticile inspectorilor RAR mai arată că, din totalul autovehiculelor oprite, în 8,15% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,48% aveau probleme legate de identificare și 3,22% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

„În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 44 de amenzi contravenționale și au fost retrase 801 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, precizează RAR.

Registrul Auto Român spune că anul trecut a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

„Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%); emisiile poluante (22,65%); punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%); vizibilitate (12,6%); șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%). Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate”, au mai adăugat reprezentanții RAR.

Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, inspectorii RAR au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident. Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat.

„Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a transmis RAR.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți