12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cantități de lemne deținute ilegal de două societăți din Piatra Olt. Abatere la regimul silvic comisă și de un șofer

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au efectuat în ultimele trei zile noi activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos. În total, s-au aplicat trei amenzi de 12.000 de lei unor firme din Piatra Olt și unui șofer din Vădastra, iar aproape zece metri cubi de lemne au fost confiscați.

În cadrul activităților derulate între 7 și 9 martie polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din orașul Piatra Olt există diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului, fiind identificați 1,72 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență. Firma a fost sancționată contravențional cu 2.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea valorică a celor 1,72 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Tot în Piatra Olt, politiștii au identificat o altă societate comercială, care, deși era autorizată să dețină spre comercializare material lemnos, nu deținea documente legale de proveniența pentru 8,9 metri cubi de material lemnos. Și această firmă a fost amendată cu 5.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de lemne, fără documente legale de proveniență.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Vădastra, care deținea spre vânzare 12,65 metri cubi de material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea valorică a celor 12,65 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență.
Cantitatea de 8,9 metri cubi de material lemnos ce a fost confiscată, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slatina.

„Abaterile constatate au fost sancționate conform articolului 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți