23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Razie de amploare pe străzile din Slatina. Polițiștii au reținut patru permise auto și au dat aproape o sută de amenzi șoferilor indisciplinați în trafic

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat vineri, după ora 18:00, noi acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră. Prezența tot mai des a oamenilor legii în stradă se datorează și faptului că la Podul Olt și în fața Spitalului Slatina, doar într-o săptămână, au avut loc două accidente grave soldate cu trei morți, iar aceștia vor ca pe viitor să nu se mai producă astfel de tragedii. În doar câteva ore, aproape o sută de șoferi au fost amendați cu aproximativ 38.000 de lei, patru conducători auto rămânând fără permis. Polițiștii au întocmit și două dosare penale, pe numele unui șofer fără permis de conducere și a unuia care se afla într-o stare avansată de ebrietate.

24 de polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Olt, Biroului Rutier Slatina, Poliției Orașului Balș, Poliției Orașului Scornicești și Poliției Orașului Piatra Olt au participat la activitatea nocturnă.

„Acţiunea s-a desfăşurat pe principalele artere din municipiul Slatina și a vizat conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier. În acest sens, polițiștii rutieri au folosit atât aparatele radar, cât și aparatele alcooltest. În această perioadă, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contavenționale, în valoare totală de aproximativ 38.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut patru permise de conducere, respectiv două pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, unul pentru neacordare prioritate de trecere vehicul și altul pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, polițiștii au reținut 11 certificate de înmatriculare,
fiind constatate și două infracțiuni la regimul rutier”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conducea o mașină deși nu avea permis

În jurul orei 19:00 a zilei de vineri, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Textilistului, din municipiul Slatina, polițiștii rutieri din cadrul Politiei Piatra Olt au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Mașina a oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Milcov.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

S-a urcat la volan sub influența alcoolului

Ulterior, în jurul orei 22:45, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Piața Gării, din Slatina, polițiști din cadrul Biroului Rutier Slatina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism. Mașina a oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din localitate.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal în cauză pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Astfel de activități vor continua și în perioada următoare și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație”, a adăugat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți